1. liga

Každým rokem mi přijde zimní příprava těžší a těžší, nezastírá tahoun Hostivaře Čejka

Hostivař zažila vstup do prvoligové sezóny jako vloni. Pohybuje se okolo 6. - 7. místa, ale určitě pomýšlí výše. Tento tým dokázal na podzim vyhrát pět zápasů, ale i zároveň stejnou porci utkání prohrát. Svědčí Pražanům více jaro než podzim? Kam míří talentovaný sedmnáctiletý junior Jan Čejka se svým týmem? „Musíme jít postupně krok za krokem, jako jsme šli v loňské sezóně. Dostat se do play off je hlavní cíl a poté už to je jen na našich výkonech,“ nedělá velké plány tahoun pražské družiny a člen reprezentačního týmu do 20 let Jan Čejka.

Přes zimu budeme pracovat hlavně na horní části těla a odrazové síle


Jak se z Vašeho pohledu Hostivaři povedla podzimní část? Myslíte, že 6. místo je za Vaše výkony zasloužené?
Určitě po podzimu spokojení být nemůžeme. Sice po loňsku víme, že na pořadí v základní části nezáleží, ale i tak bychom chtěli hrát na vrchu tabulky. Ale za naše výkony si 6. místo zasloužíme, nehráli jsme nejlíp, hlavně na venkovních hřištích.

Máte na kontě pět výher, stejný počet porážek a jednu remízu. Je to nahoru a dolů, na čem budete přes zimu pracovat?
Přes zimu budeme pracovat hlavně na horní části těla a odrazové síle, ale určitě tam budou i zařazena cvičení na zbylé části těla.

Teď otázka spíše na Vás. Chystáte se nějak více připravovat na jarní část hokejbalu? Čeká Vás nejspíše ještě juniorské mistrovství světa ve Vispu a Raronu, ale samozřejmě nechceme předbíhat…
Mám týdně 4 - 5 tréninků s klukama a poté jeden samostatný na Body, což mi dost v loňské sezóně na konci pomohlo ve výdrži. Dokonce nám v domě postavili posilovnu, takže tu i občas navštívím, když mám trochu volného času.


Pozn.: Z původní nominace na další soustředění reprezentace U20 vypadl kvůli mononukleóze Daniel Valenta a kvůli zranění kolene Pavel Studénka. Jejich místo obsadil navrátilec do národního týmu Martin Rakovský. 

Po loňsku jsme více zkušenější a posilnění na různých postech


Zatím jste v 1. Lize nasbíral 15 kanadských bodů, jste s tímto výkonem spokojen? Kde se Vám vlastně hraje lépe? V Extralize za Kert park nebo v 1. Lize za Hostivař?
Spokojen být nemohu, určitě to mohlo být lepší a doufám, že na jaře to bude lepší. Těžko říct, kde se mi hraje lépe. V obou týmech hraju hlavně do útoku, což mi vyhovuje. Ale v Hostivaři mám větší povinnosti v tvoření hry.

Co si kladete za své cíle v Hostivaři? Jaké by to bylo dostat se znovu do finále? A dokonce ho vyhrát?
Musíme jít postupně krok za krokem, jako jsme šli v loňské sezóně. Dostat se do play off je hlavní cíl a poté už to je jen na našich výkonech. Po loňsku jsme více zkušenější a posilnění na postech, co jsme potřebovali zlepšit a věřím, že by nám to mohlo dost pomoct ve vyřazovací části.

Jak se těšíte na první jarní zápas? Hned na úvod k Vám přijede Kometa z Poličky, to bude pikantní zápas. Jak na Poličku vyzrát?
Teprve začala zimní příprava a už bych chtěl konec. Každým rokem mi přijde zimní příprava těžší a těžší. Určitě se už těším na březen a jarní část. S Poličkou to jsou vždy vyrovnaná utkání. Bude to běhavý zápas a budou rozhodovat jen chybičky. Kdo jich udělá méně, ten vyhraje.

Je teď Vaší prioritou Ketr Park nebo Hostivař? Podstupujete zimní přípravu s Kert Parkem nebo se svým mateřským klubem?
Prioritu v současné době nemám. Zimní přípravu podstupuji v obou klubech. S Kert Parkem chodím pondělí a středu a s klukama z Hostivaře čtvrtek, pátek a neděle.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6