1. liga

Rakovník na jaře? Play off by bylo super, ale jsem realista, zamýšlí se Tvarůžek

Rakovník se po podzimní části 1. Ligy nenachází zrovna v komfortní situaci. Předposlední místo před plzeňskými Liticemi se stejným ziskem bodů a play off poměrně daleko, vše se bude odvíjet od jarních zápasů. Přijdou Rakovníku pro jarní část nějaké posily, které by byly pro Středočechy vzpruhou? A jak bude probíhat zimní příprava Raků? „Moc bych si přál, aby se zapojily na jaře i opory z let minulých a my se řádně scházeli na trénincích a něco nacvičili,“ přeje si tahoun středočeského souboru Martin Tvarůžek.

S výkony jsem hrubě nespokojen
Jste jako hráč spokojený s výkony Vašeho týmu a s postavením v tabulce? Zatím jste na předposledním místě před Liticemi, jak to vidíte?
Otázka, na kterou mám jasnou odpověď. Samozřejmě jsem hrubě nespokojen s výkony a tím spojenými výsledky našeho týmu. Byly zápasy, které jsme si prohráli zcela zbytečně například na Hostivaři a v Brně, pak byly zápasy, kde jsme podali vyloženě špatný výkon. V Liticích a doma se Svítkovem.

Jaké jsou Vaše úmysly pro jarní část? Co budete přes zimu zlepšovat?
Moc bych si přál, aby se zapojily na jaře i opory z let minulých a my se řádně scházeli na trénincích a něco nacvičili. Třeba přesilovky, to by nebylo špatné. To je alfa a omega všeho. Pokud to bylo mířeno ke mně, tak určitě bych se chtěl zlepšit v zakončení. Tam mám rezervy celý hokejbalový život.

Jak bude vůbec probíhat Vaše zimní příprava? Budete využívat halu nebo i hřiště?
Tohle je otázka na trenéra Moravce. Pokud vím, tak máme někdy do půlky nebo dvou třetin února dvakrát v týdnu tělocvičnu. O hřišti nic nevím. Ale pokud bude dál taková „zima“, asi by to nebyl špatný nápad jít co nejdříve na hřiště.

Play off by bylo super, ale jsem realista
Určitě se chcete dostat do play off, jak k této situaci přistoupit, aby se vše povedlo?
Jak jsem již říkal. Vše je o trénincích a o sestavě v jaké k zápasu nastoupíme. Play off by bylo super, ale jsem realista a vzhledem k tomu, jak probíhal podzim, jsem dost skeptický.

Jak se těšíte na první jarní zápas, čeká Vás na domácím hřišti soupeř z Přelouče. Bude nějaká speciální příprava na Jestřáby?
Já osobně vyhlížel konec podzimu, takže zatím netrpím žádnou hokejbalovou horečkou. Ale za tým hovořit nebudu. Snad se těší víc než já. Co se týká Přelouče, na tom zápase jsem bohužel nebyl, ale vše bude asi záležet na faktu, zda budou v jejich sestavě i opory z extraligových Pardubic. Třeba trenér něco vymyslí.

Byl bych rád, kdyby se na jaro vrátili Pospíšil, Suchý a Gerlich
Nejspíše doufáte, že se Vám jaro povede více než podzim, čekáte na nějaké posilnění Vašich hráčských řad?
Já doufám, že ano a moc bych si to přál. Otázka je vzhledem k naší sestavě, zda je to vůbec reálné. Co se týká posílení, tak já bych byl strašně rád, kdybychom někoho získali nebo kdyby se alespoň na jaro vrátila jména jako Pospíšil, Suchý nebo Gerlich. Ale je to otázka na vedení a trenéra, jestli vůbec budou někoho shánět. Takže domnívám se, že to zůstane jen u mého přání.

Máte na kontě 13 kanadských bodů, jak vnímáte Vaše osobní statistiky? Jste potěšen, alespoň tímto?
Je to pěkná bída! A vzhledem k tréninkům, které absolvujeme s naším dorostem (patnáctiletí kluci) a faktu, že je nás na tréninku k tomu dalších 5 - 6 chlapů, ke zlepšení ani docházet nemůže. Ba naopak. Ale za to nemůže trenér, ale jen a jen náš přístup. Jinak klidně bych si u té číslovky, co zmiňujete, umazal tu jedničku, a vyměnil bych to za devět bodů do tabulky.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6